A legjobb helyen jársz!        hello@bs-trade.hu

    +3670/628-3005              Hívható: H-P 8.30-16.00

Blog

Miért jó választás egy külső winchester?

BsTrade
2024.04.18 08:00
Miért jó választás egy külső winchester?

Miért jó választás egy külső winchester?

 

Az asztali számítógépek, laptopok, notebookok esetében különösen fontos az, hogy mégis mekkora hely áll rendelkezésünkre. Rengeteg fájl tárolására van szükség, amiben ugyan a különböző felhőszolgáltatások tudnak valamelyest segíteni, de ezek nem mindig jelentenek megoldást. Ha fontos a mobilitás és nem akarunk komolyabb átalakításokat eszközölni, akkor egy külső winchester lesz az ideális.

Mit tud nyújtani egy külső winchester?

 

Ott van például a Toshiba HDD 2.5”, ami 4 terabájt hellyel rendelkezik, USB 3.0 csatlakozó található rajta, így körülbelül 5 Gbps adatátvitelre képes. Mivel nem egy SSD-ről, hanem HDD-ről beszélünk, leginkább arra érdemes használni, hogy nagyobb méretű fájlokat tároljunk rajta. Programokat, a rendszert és játékot nem ajánlott telepíteni rá, kivéve, ha már tényleg nincs más választás és a számítógépben, laptopban található háttértároló már maximálisan betelt és nem tudunk rajta helyet felszabadítani.

 

A hosszabb videós tartalmakat, családi felvételeket, sorozatokat, filmeket nyugodtan elhelyezhetünk rajta. Az összes fotóalbumnak is tökéletes választás. Ha nagyobb fájlokat akarunk mozgatni egyik számítógépről a másikra, ahhoz is ideális. A fontosabb dokumentumok tárolására, biztonsági másolat készítésére is megfelelő lehet egy külső winchester. Ha valami történik az asztali számítógéppel, notebookkal vagy laptoppal, ez a háttértároló akkor sem fog megsérülni. Ha újratelepítjük a rendszert a gépen, akkor ide minden fontos adatot, dokumentumot és fájlt lementhetünk arra a pár órára. A felhőszolgáltatásoknak is megvannak a maga előnyei, viszont a hátrányok közé tartozik az, hogy internetkapcsolat nélkül nem elérhetőek. Ezzel szemben a külső winchester mindig rendelkezésre áll, csak rá kell csatlakoztatni a számítógépre egy USB-csatlakozón keresztül és már használhatjuk is.

 

Tökéletes választás akkor is, ha valaki úgy akarja bővíteni a számítógép tárolási kapacitását, hogy nem akar a gépházon belül bütykölni. Egy külső winchesterhez semmilyen átalakításra nincs szükség, az alaplapot is teljesen elkerülhetjük. A használata semmiben nem különbözik egy egyszerű pendrive-hoz képest.

 

Melyiket válasszuk?

 

A külső merevlemezek kínálata elég széles, így minden igényhez garantáltan megtalálhatjuk az ideálisat. A legtöbbet USB 3.0 csatlakozó segítségével lehet a számítógéphez, laptophoz hozzákapcsolni. A vásárlás során általában három tényezőre kell kiemelten odafigyelni. Ezek közül az első, hogy milyen csatlakozóra lesz szükség a használathoz. A legtöbb USB-t használ, de néhányhoz SATA kábel kell majd. A második tényező a minőség. Ha hosszú távon szeretnénk használni a külső merevlemezt, akkor mindenképpen az ismertebb gyártók kínálatából nézelődjünk.

 

Egy olcsó külső winchester is lehet jó választás, viszont az nem biztos, hogy bírni fogja évekig az állandó használatot. Végül pedig ott van talán a legfontosabb paraméter, hogy mégis mekkora tárolási kapacitással rendelkezik. Lehet 1 TB, 2 TB vagy 4 TB is, minden igényhez megtalálhatjuk a megfelelőt. Ha hosszú távon szeretnénk használni, rengeteg nagy fájl tárolására van szükség, akkor érdemes minimum 2 terabájtos külső merevlemezt választani.

 

Fontos a mobilitás

 

A külső winchester legnagyobb előnyei közé tartozik az, hogy ha fontosabb adatokat akarunk mozgatni, akkor nem kell magunkkal vinni az egész számítógépet vagy laptopot. A hátitáska egyik kisebb zsebében is kényelmesen elfér. A webáruházunk kínálatában minden szükséges termék megtalálható.