A legjobb helyen jársz!        hello@bs-trade.hu

    +3670/628-3005              Hívható: H-P 8.30-16.00

Blog

Gyors Wifi router

BsTrade
2024.08.01 08:00
Gyors Wifi router

Egy router 300mbps sebességgel bőven elegendő az otthoni netezéshez

 

Ma már szinte el sem lehet képzelni a hétköznapokat Wi-Fi nélkül. Ahhoz, hogy az egész házban elégséges legyen az internet sebessége, egy router 300mbps teljesítménnyel bőven elegendő lesz a mindennapokban. Ma már egyszerűen beszerezhetünk egy ilyen eszközt, amit hosszú időn keresztül használhatunk.

Router 300mbps sebességgel: miért ilyet kell választani?

 

A router az alapját képezi annak, hogy minőségi otthoni hálózatot tudjunk kiépíteni. A segítségével a vezetékes internetet is használhatjuk. Napjainkban egyre nagyobb szerepe van a megfelelő, minőségi és gyors internethozzáférésnek. Az eszközök száma is folyamatosan növekszik, amelyeknek a helyi Wi-Fi hálózatra kell csatlakozniuk. Elég csak otthon körbenézni, hogy hány olyan szerkezet, berendezés van, amit internetkapcsolat nélkül nem vagy csak nagyon korlátozottan lehet használni.

 

Ha egy átlagos otthont nézünk, akkor ott vannak a mobiltelefonok, asztali számítógép és/vagy laptop. Egy négytagú család esetében ez máris 3-4 okostelefont jelent, iskolás gyerekekkel 4 számítógépet. Ehhez jön még hozzá a TV, ami szintén lehet “okos”, azaz a különböző streaming szolgáltatókat is nézhetjük rajta, amihez ugyebár állandó internetkapcsolatra van szükség. Az okosotthonok is egyre népszerűbbek hazánkban. Robotporszívó, okosvilágítás, modern mosógép, hűtő és sok más okoseszköz, amelyek csak vezeték nélküli internetet tudnak használni. Ha még hozzávesszük a tableteket, játékkonzolokat, egyből meghaladja az egy tucatot azon berendezések száma, amik a routerre kapcsolódnak. 

 

Ahhoz, hogy minden eszközt fennakadások nélkül tudjunk használni, erős internetre van szükség. Nem elegendő a megfelelő előfizetés, szolgáltató kiválasztása, a routeren is nagy hangsúly van. Egy modern családban nem lesz elég az az eszköz, amit alapból kapunk a csomag mellé. Érdemes lecserélni egy erősebb, hatékonyabb és minőségibb változatra. Ezért szükséges egy router 300mbps sebességgel, ami a nagyobb igénybevételt is tudja kezelni. Ezek közé tartozik például az ASUS 4G/LTE modem.

 

Figyelni kell a teljesítményre

 

A router azért is előnyös, mert ethernet kábelt is ugyanúgy használhatunk, csatlakoztathatunk rá, ami tökéletes választás egy asztali számítógéphez. Nem sűrűn mozgatjuk őket, így a kábel bőven megteszi. Ugyanez a helyzet a TV és a játékkonzolok esetében is. Viszont a laptop, mobiltelefon és más otthoni okoseszközök a Wi-Fit fogják használni elsősorban. Ahhoz, hogy akár 5-6 eszközt is gondtalanul tudjunk működtetni egyidőben, érdemes nagy teljesítményű routert választani. A 300mbps bőven elegendő egy család számára, de ennél erőteljesebb termékeket is lehet találni. Az sem mindegy, hogy pontosan hol helyezzük el a modemet. Érdemes körülbelül az ingatlan közepén beüzemelni. Ezzel a legtöbb helyiségben megfelelő lesz az internetelérés sebessége, elkerüljük a kellemetlenségeket. 

 

Profi körülmények között is megállja a helyét

 

Természetesen routerre nem csak otthon van szükség. Irodákban, kereskedelmi és vendéglátói egységekben is a nagy teljesítmény a minimum elvárás. A legtöbb munkahelyen komoly fennakadásokat tud okozni, ha az internet sebessége nem elégséges vagy ha a számítógép, laptop, telefon folyamatosan lecsatlakozik a hálózatról. Szerencsére ma már egyszerűen beszerezhetjük a szükséges routert. Webáruházunk kínálatában mindent megtalálsz, amire szükséged lesz.