A legjobb helyen jársz!        hello@bs-trade.hu

    +3670/628-3005              Hívható: H-P 8.30-16.00

Blog

Canon eredeti tintapatron

BsTrade
2024.07.31 08:00
Canon eredeti tintapatron

Miért jó választás a Canon PG-40 tintapatron?

 

A nyomtató az egyik legfontosabb eszköz az irodában, de akár otthon is az lehet belőle, pláne home office esetén vagy egyéni vállalkozóknak. Fontos, hogy a tintapatron is minőségi legyen, ilyen például a Canon PG-40. A tintasugaras nyomtatók esetében ezt a kiegészítőt bizonyos időközönként muszáj pótolni.

A Canon PG-40 eredeti tintapatron

 

Eredeti tintapatronok tintasugaras nyomtatóba viszonylag egyszerűen beszerezhetők ma már. Azonban vásárlás során gyakran felmerül a kérdés, hogy miért inkább ezt válasszuk az utángyártott helyett? Még mielőtt megadjuk a választ, érdemes egy kicsit hátralépni és arról beszélni, hogy egyáltalán mi számít eredetinek. Ezekre gyakran használják az OEM kifejezést, ami az Original Equipment Manufacturer rövidítése. Magyarul ez annyit tesz, hogy az eredeti felszerelés gyártója. Ebben az esetben az eredetiség annyit jelent, hogy a kellék készítője ugyanaz, mint aki a nyomtatót is piacra dobta. A Canon nyomtatókhoz ezért is jó választás a Canon PG-40 tintapatron.

 

Mit nevezünk utángyártottnak? Konkrétan minden más tintapatront. Az adott készülékhez más, a gyártójától független gyártótól származó kellékeket. Persze itt is be kell tartani pár szabályt, mint például szabadalmakat nem sérthet és eredetiként sem lehet feltüntetni. Ha ezek teljesülnek, akkor teljesen legális ilyen terméket forgalmazni. Az utángyártott tintapatronok nem feltétlenül rosszabbak, mint az eredetik, sőt, lehet találni egészen minőségit is a piacon. Az OEM termék viszont minden esetben meg fog felelni az elvárásoknak. Az eredeti kellékek minősége a legjobb, kevesebb probléma jár a használatukkal. Az utángyártottak esetében sokszor találkozhatunk olyan hibával, mint a beszáradás vagy a nyomtatási kép minőségének a romlása.

 

Általában azért választják őket, mert olcsóbbak, mint az eredeti termékek. Hosszú távon azonban még a nyomtató teljesítményét is negatívan befolyásolhatja. A tinta mennyisége általában nem kevesebb az utángyártottban, mint az eredetiben, viszont megeshet, hogy több fogy belőle, vagy idő előtt kezd el romlani a minőség. 

 

Nem egyszerű a döntés

 

A Canon PG-40 beszerzése egyszerűen megoldható. A legtöbb esetben az eredeti lesz a jó választás, de vannak helyzetek, amikor egy utángyártott is elegendő lehet. Ha például elegendő számunkra a gyengébb termék minősége, akkor egyértelmű a döntés. Az eredeti és utángyártott tintapatronok között az árkülönbség olykor mérvadó lehet, viszont ha ez viszonylag kicsi, akkor mindenképpen az OEM-re nevezzünk be. Érdemes a szakember véleményét is kikérni, hogy melyiket javasolja az adott nyomtatóhoz. Eszközönként is eltérő az, hogy mennyire birkóznak meg az utángyártott tintapatronokkal. 

 

Az sem mindegy, hogy hogyan és mire használjuk a nyomtatót. Egy forgalmas irodában garantáltan az eredeti lesz a legjobb megoldás, mert ott minden dokumentumnak stimmelnie kell minőségben. Ráadásul ott a nyomtató központi szerepet tölt be, nem engedheti meg magának a cég, hogy az állapotát kockáztassa egy kis spórolás reményében.

 

Szavazzunk a minőségre

 

Canon nyomtatóhoz a Canon PG-40 tökéletes választás. Ajánlott belőle tartalékot is beszerezni, hogy semmiképpen se fogyjon ki pont akkor, amikor a legnagyobb szükség van rá. A beszerzést ma már egyszerűen megoldhatjuk. Webáruházunk kínálatában minden elérhető, ami a minőségi nyomtatáshoz szükséges lehet.