A legjobb helyen jársz!        hello@bs-trade.hu

    +3670/628-3005              Hívható: H-P 8.30-16.00

Blog

Vezeték nélküli kaputelefon

BsTrade
2024.07.01 08:30
Vezeték nélküli kaputelefon

Vezeték nélküli kaputelefon otthonra: milyen előnyei vannak?

 

A kaputelefon fontos szerepet tölt be minden ingatlan életében. Ha vendégek érkeznek, a postás levelet hoz, vagy rendelést várunk, az érkezők az eszközön keresztül tudnak jelezni. A vezeték nélküli kaputelefon sokszor praktikusabb, hatékonyabb, mint a hagyományos megoldások.

Mit tud egy vezeték nélküli kaputelefon?

 

Egyáltalán mit jelent az, hogy vezetékre sincs szükség hozzá? Természetesen ez a kifejezés elsősorban nem arra utal, hogy az áramellátáshoz nem kell felcsatlakoztatni a hálózatra. A kommunikáció lehet az, ami teljes mértékben vezetékek nélkül történhet. Ezzel sokkal rugalmasabb kiépítés, telepítés lehetséges. Nem kell hatalmas átalakításokat végezni, ami egy családi ház esetében több méter kábel lefektetését jelentheti, ha a kerítésnél, a kapuban található az eszköz.

 

A kaputelefonok kínálatában rengeteg megoldás közül lehet válogatni. Ha valaki a hagyományos, vezetékes eszközöket kedveli, szintén megtalálhatja az ideálisat.

 

A vezeték nélküli verzió számos előnnyel rendelkezik. Az egyszerű telepítést már említettük. Szinte bármilyen falfelületre rögzíteni lehet, valamint egyszerre akár több bejáratot is lehet kezelni a főmodullal. Ha esetleg nem hallanánk a kaputelefon csörgését, mert éppen az emeleten tartózkodunk, TV-t nézünk, a sütés-főzés lefoglal minket vagy zenét hallgatunk, akkor sem kell aggódni. A vezeték nélküli eszköz értesítést küldhet a telefonunkra, ugyanis itt a kapcsolatot a Wi-Fi hálózaton keresztül tartják fent egymás között az egyes egységek (kültéri és beltéri). Mivel az okostelefon is idekapcsolódik általában, ha otthon tartózkodunk, így lehetséges a különböző jelzések küldése.

 

Ezzel garantáltan nem maradunk le a futár érkezéséről vagy a postás csengetéséről, valamint a vendégeknek sem kell hosszú perceket várakozni, mire reagálunk. Ez megkönnyíti, kényelmesebbé teszi az egész kaputelefon használatát. Mindegyikben található beépített mikrofon és hangszóró, de ez még nem minden. Van kifejezetten videós kapcsolatra kifejlesztett vezeték nélküli kaputelefon is. Ez azért is előnyös, mert azonnal láthatjuk, hogy ki érkezett hozzánk. A Hikvision IP kaputelefon szett ideális választás lehet minden otthonba.

 

A kaputelefon és a biztonság

 

Biztonsági okok miatt is ajánlott inkább vezeték nélküli változatot beszerelni a családi házba, hogy az illetéktelen behatolókról felvétel is készüljön. Továbbá az is egy előnyös funkció lehet ilyen esetben, hogy a kültéri egységre nyitásérzékelő is köthető, amivel figyelni lehet, hogy az ajtó nyitva maradt-e. Ha valaki kinyitja az ajtót, arról azonnal értesítést kapunk, ami így tovább növeli otthonunk biztonságát.

 

Az ajtónyitás-vezérlés is a kültéri egység segítségével lehetséges, ehhez egy darab mágneszárra vagy elektromos kapunyitóra lesz szükség. A kamerával felszerelt vezeték nélküli kaputelefon éjszakai megvilágítóval is rendelkezik, hogy a sötétben semmi ne maradjon rejtve. Ha este érkezik hozzánk valaki, tökéletes képet fogunk arról kapni, hogy éppen ki várakozik az ajtó vagy kapu előtt.

 

Egyszerű használat hosszú távon


Az eszköz biztonsága miatt sem kell aggódni, a legtöbb IP65 védelemmel rendelkezik, így az időjárás sem jelent feltétlenül veszélyt. Egyszerűen lehet konfigurálni az egész berendezést. Webáruházunk kínálatában több tucat kaputelefon közül lehet válogatni. A vezeték nélküli változat megoldást kínál a családi házakban és a panellakásokban egyaránt.