A legjobb helyen jársz!        hello@bs-trade.hu

    +3670/628-3005              Hívható: H-P 8.30-16.00

Blog

Eredeti tintapatron

BsTrade
2024.06.21 08:30
Eredeti tintapatron

Ha minőségi tintapatronra van szükség, a Canon PG-545 kiváló választás

 

A nyomtatók egyik leggyorsabban fogyó alkatrésze a tintapatron. A pótlása sokszor igazi kihívást jelent, pedig ma már a hatalmas kínálatban nem olyan nehéz megtalálni az új patront. Ilyen például a Canon PG-545, ami számos nyomtatóval kompatibilis. Többféle típusban elérhető, a beszerzése pedig egyszerű.

Miért pont a Canon PG-545?

 

A tintasugaras nyomtatók üzemeltetése nem éppen egyszerű feladat. A fogyóeszközök pótlásáról folyamatosan gondoskodni kell. Természetesen a tintapatronok nem napi szinten fogynak ki, de érdemes viszonylag rendszeresen ellenőrizni, hogy mennyi van még a jelenlegiben. A másik nagy fogyóeszköz a fénymásolópapír, amiből szintén nagy mennyiségre van szükség. A beszerzés során fontos, hogy az eredeti tintapatronok között keresgéljünk, ne pedig az utángyártott kiegészítőknél.

 

Egy laikusnak elsőre csak annyi különbség tűnhet fel a kettő között, hogy az utángyártott tintapatron olcsóbb, így biztosan jobban megéri azt használni. Amiről azonban már kevesebben tudnak, hogy ezek minősége sokkal rosszabb, mint egy eredeti patroné. Az önmagában nem elegendő, hogy kompatibilis a nyomtatóval és be tudjuk helyezni. Az utángyártott tintapatronok nem nyújtanak olyan szép nyomtatási képet, könnyebben beszáradnak, ami igazán kellemetlen tud lenni, ha ezt éppen a munkaidő végén fedezzük fel, vagy amikor több száz dokumentumot kell kinyomtatni sürgősen.

 

Sokkal jobban megéri egy drágább, de minőségi tintapatron. Ilyen az említett Canon PG-545 is, amiben garantáltan nem fogunk csalódni. Az eredeti patronok sokkal tovább bírják, hosszú távon költségek szempontjából is jobban fogunk kijönni. A nyomtató kifejezetten egy olyan eszköz az irodákban, amelyek esetében nem érdemes a spórolásra helyezni a hangsúlyt. Központi szerepet játszik a munkahely életében, ha bármilyen probléma adódik vele, az a munkafolyamatokat is lassítani fogja, vagy akár teljesen akadályozhatja is őket.

 

A nyomtató fenntartása

 

Ahogy azt már említettük, egy nyomtató több fogyóeszközzel is rendelkezik. A tintapatronok esetében a Canon PG-545 egyértelmű megoldást jelent. A fénymásolópapír beszerzése sem jelent különösebb kihívást. Akkor mégis miért olyan problémás sokszor a nyomtató üzemeltetése? Ez több tényezőn is múlik. A problémák már ott kezdődhetnek, ha nem a megfelelő nyomtató kerül az irodába. Ahogy a tintapatron esetében, úgy az eszköz kiválasztásánál is sokszor az elsődleges szempont a spórolás. Emiatt egy sokkal gyengébb teljesítményű gépezet kerül az irodába, mint amire valójában szükség lenne. Ha huzamosabb időn keresztül erőn felül kell teljesítenie a nyomtatónak, azaz többet nyomtat havi szinten, mint ami az ajánlott, a gyári kapacitása, az rövid időn belül az alkatrészek elhasználódásához és a hibák halmozódásához fog vezetni.

 

Nem mindegy, hogyan választunk

 

Ha a nyomtató leáll, rosszalkodik, azt azonnal érezni fogjuk. Sorok alakulnak ki előtte, a nyomtatási kép csúnya lesz, szinte már olvashatatlan. Ha éppen egy fontos tárgyalásra nyomtatunk ki színes szóróanyagokat, ez igazán kellemetlen tud lenni. Ezért sem szabad kockáztatni sem az eszköz, sem a kellékek kiválasztása, majd pótlása során. A legjobb, ha minden esetben a minőségre helyezzük a hangsúlyt. Ha tintapatron kell, mindig válasszunk eredetit, mint amilyen a Canon PG-545. A nyomtató beszerzése előtt pedig alaposan gondoljuk át, hogy pontosan mire is van szükségünk. Webáruházunk kínálatában minden termék megtalálható, ami az elinduláshoz és az üzemeltetéshez kell.