A legjobb helyen jársz!        hello@bs-trade.hu

    +3670/628-3005              Hívható: H-P 8.30-16.00

Blog

IP kamera otthonra! Szükséges?

BsTrade
2024.05.24 08:30
IP kamera otthonra! Szükséges?

IP kamerák felszerelése otthonunkban: miért ajánlott?

 

Ma már a különböző okosotthon kiegészítők bárki számára elérhetőek. Nem feltétlenül van szükség luxusingatlanra ahhoz, hogy az intelligens eszközök előnyeit élvezni tudjuk. Lehet az egy okos porszívó, ami segít a takarításban, egy okosizzó, ami energiatakarékosabb. Az IP kamerák pedig a biztonságos otthon megteremtésében segédkeznek.

Az IP kamerák előnyei és felszerelése

 

Ma már többféle IP kamera közül lehet válogatni. Tökéletes választás ez az eszköz akkor, ha szeretnénk látni, mi történik a nyaralóban, a telken vagy otthon, amikor távol vagyunk. A működéséhez gyakorlatilag nincs másra szüksége, csak wifire, de némelyik internetkapcsolat nélkül is üzemel. Kültérre is egyszerűen megtalálhatjuk az ideális változatot, ami egyrészt vandálbiztos, hatékonyan ellenáll az időjárási viszontagságoknak, másrészt nagy felbontású felvételeket képes készíteni.

 

Ár-érték arányban viszonylag olcsón lehet beltérre is beszerezni IP kamerát. Ezeket általában egy okostelefonos applikáció segítségével lehet vezérelni. Vannak vezetékes és akkumulátoros változatok. Az, hogy melyik lesz az ideális, a helyszín adottságaitól és a pontos igényektől fog függni. Az IP kamerák előnye, hogy a kép rögzítése mellett rengeteg plusz funkciót is találhatunk bennük a hagyományos biztonsági kamerákhoz képest. A legtöbbjük 360 fokban mozgatható, így egy oszlop tetejére rögzítve konkrétan mindent láthatunk a környezetben. Tökéletes rálátást biztosít a kertre, a főbejáratra és az egyéb helyiségekre.

 

Kisebb lakásokba is érdemes felszerelni a bejárathoz. Ha pedig arra vagyunk kíváncsiak, hogy a kiskedvencek mit csinálnak addig, amíg nem vagyunk otthon, az okostelefon segítségével követhetjük mozgásukat a házban. Az okostelefonos applikációban rengeteg plusz funkciót lehet találni. Ilyen például a mozgásérzékelő, ami azt jelenti, hogyha a kamera mozgást érzékel, akkor értesítést küld azonnal a telefonunkra és mi megnézhetjük, mit érzékelt, mi történik az otthonunkban, a kertben vagy a nyaralóban.

 

Melyik kamera lesz a legjobb választás?

 

Az IP kamerák felhozatala elég széles, így többféle kialakítással és árkategóriával találkozhatunk. Az egyik legnépszerűbb a TP-link IP wifi PT kamera. Beltéren és kültéren egyaránt lehet használni. Nagy felbontású (1080p) videót képes rögzíteni, hogy mindent részletesen lássuk, mi történik a felvételen. Vízszintesen 360 fokban forgatható, függőlegesen 114 fok a tartomány. Éjjellátó móddal is el van látva, akár 9 méter távolságból is képes képet adni.

 

A már említett mozgásérzékelő és értesítést küldő funkciókkal szintén rendelkezik. Fény- és hangjelzésekkel tudjuk elriasztani a nem kívánatos látogatókat. Kétirányú kommunikáció is lehetséges, ugyanis beépített mikrofonnal és hangszóróval rendelkezik. Helyileg akár 128 GB-ot is tud tárolni a microSD kártyán, ami 16 napnyi felvételnek felel meg. Google Assistanttal és Amazon Alexával is kompatibilis.

 

Mellette természetesen az IP kamerák kínálatában még többféle terméket találhatunk. Van, amelyiket kifejezetten kültéri használatra terveztek és a legszélsőségesebb időjárási körülménynek is ellenáll. 

 

Fő a biztonság


IP kamerát panellakásba, családi házba és nyaralóba egyaránt megéri telepíteni. A segítségével biztonságban tudhatjuk otthonunkat és azonnal értesítést kaphatunk minden nem kívánatos mozgásról. Webáruházunk kínálatában többféle termék is elérhető.