A legjobb helyen jársz!        hello@bs-trade.hu

    +3670/628-3005              Hívható: H-P 8.30-16.00

Blog

Gamer billentyűzet vagy hagyományos billentyűzet?

BsTrade
2024.05.20 08:30
Gamer billentyűzet vagy hagyományos billentyűzet?

Melyik normál billentyűzet, gamer billentyűzet lesz az ideális? Mi a különbség a kettő között?

 

A számítógépek megfelelő használatához elengedhetetlenek a különböző perifériák. Az egyik legfontosabb a normál billentyűzet, gamer billentyűzet, amelyek között ma már igazán különleges, minőségi és strapabíró változatokat is lehet találni. A vásárlás előtt több szempontot is figyelembe kell venni.

Milyen billentyűzet, gamer billentyűzet az ideális?

 

Természetesen nehéz megmondani, hogy melyik billentyűzet lesz a tökéletes. Itt ugyanúgy nincs egy tuti termék, mint az egér esetében, ahol nagyon sokat számít az, hogy pontosan mire és hogyan használjuk, valamint milyen egyedi igényekkel rendelkezünk. A billentyűzetek felhozatala nem hiába olyan széles, mivel többféle kialakítás közül lehet választani. Több kategóriába soroljuk ma már őket. Külön lehet kapni tablethez billentyűzetet, hogy gyorsabban haladjunk például utazás közben az üzenetek, szövegek, dokumentációk megírásával. 

 

A vezeték nélküli változatok is nagy népszerűségnek örvendenek. Pláne azok számára előnyös, akik egyszerűen utálnak a vezetékekkel bajlódni, fontos a praktikusság, vagy éppen sokat változtatják a pozíciójukat a gép előtt. Ha lehetőség van rá, így akár nyugodtan az ágyban fekve is tudunk gépelni, hisz a vezeték nem fog minket lekorlátozni, a “számítógéphez kötni”. A vezetékes billentyűzetek kategóriája számít természetesen a legismertebbnek, és itt tapasztalhatjuk a legnagyobb eltéréseket.

 

Ma már normál billentyűzet, gamer billentyűzet és speciális változat is egyaránt elérhető. Mindegyiknek megvan az előnye, az egyedisége, ami egy adott igény miatt alakult ki. A normál billentyűzet, ahogy a neve is jelzi, teljesen átlagosnak számít. Nincsen különleges formája, plusz billentyűi. Egyszerűek, de nagyszerűek. A hétköznapi ember számára tökéletesen megfelel, gyerekeknek és idősebbeknek is ideális választás, valamint azoknak, akiknek nincsenek plusz igényeik.

 

A speciális billentyűzeteken már első ránézésre látható, hogy egy adott tevékenységre tervezték őket. Például két részből épülnek fel, vagy sokkal kevesebb gomb található rajtuk.

 

A gamer billentyűzetek kora

 

A Spirit of Gamer billentyűzet is jól megmutatja, hogy mégis miért olyan népszerűek napjainkban. Ma már szinte alapelvárás a modern perifériákkal szemben, hogy RGB világítással rendelkezzenek. Tulajdonképpen ez az elsődleges megkülönböztető jegy a többi termékkel szemben. Természetesen a színek mellett más eltérést is tapasztalhatunk. A billentyűzet kialakítása is eltér. Sok esetben találhatunk plusz billentyűket rajta, amelyeket egyedileg lehet programozni.

 

A játék során legtöbbször használt gombok (W, A, S, D, szóköz) gyakran kapnak eltérő jelölést, mint a többi. A gamer billentyűzet használata is kényelmesebb, mivel kifejezetten arra tervezték őket, hogy akár órákon keresztül, megállás nélkül se legyen fárasztó vagy kényelmetlen a gépelés, a gombok lenyomása. A billentyűk leütése is más, hosszabb távon is jól bírják a nagyobb megterhelést.

 

Érdemes a mechanikus változatok között nézelődni, ha gamingre keresünk billentyűzetet.

 

Nézzünk teszteket a termékekről


A billentyűzet, gamer billentyűzet esetében ajánlott vásárlói értékeléseket, útmutatókat és videós bemutatókat nézni, hogy garantáltan az igényeinknek leginkább megfelelő termék kerüljön az asztalra. Webáruházunk kínálatában rengeteg periféria közül lehet válogatni.