A legjobb helyen jársz!        hello@bs-trade.hu

    +3670/628-3005              Hívható: H-P 8.30-16.00

Blog

Színes címkenyomtatás

BsTrade
2024.05.15 12:00
Színes címkenyomtatás

A színes címkenyomtatás több előnnyel is rendelkezik

 

A címkéknek igazán nagy szerepe van a hétköznapokban, a vásárlások során több fontos adatot is találhatunk rajta, például a termék nevét, árát és más paramétereket is. A logisztikában, az iparban, a gyártásban is kiemelt szerepe van ennek az apró elemnek. A színes címkenyomtatás ezért is egyre népszerűbb.

A színes címkenyomtatás a megfelelő nyomtató kiválasztásával kezdődik

 

A minőségről egyértelműen maga az eszköz fog gondoskodni, ezért nem szabad elkapkodni a vásárlást. Ha naponta több száz vagy ezer címkét kell kinyomtatni, akkor a hosszú távú szempontokat kell előtérbe helyezni. Sajnos sokszor tapasztaljuk azt, hogy a beszerzés során az egyetlen tényező az árcédula, és minél olcsóbb gépet akar a vállalkozás beszerezni. Pedig egy rosszabb minőségű címkenyomtató használata és fenntartása általában sokkal drágább. Hamarabb elhasználódik, gyorsabban kell cserélni és javítani az elemeket. Ezzel szemben ott van például az Epson ColorWorks C831, ami az egyik legjobb választásnak számít a piacon.

 

A színes címkenyomtató beszerzése során több szempontot is számításba kell venni. Ezek közül az első természetesen a teljesítmény. Ez határozza meg, hogy mennyit és milyen gyakran fogunk tudni nyomtatni a készülékkel. A nyomtatófej élettartamát is meghatározza, hisz ha folyamatosan a gép kapacitásán felüli mennyiséget nyomtatunk, akkor az alkatrész is gyorsabban adja meg magát. Nagyobb volumen esetén mindenképpen a strapabíróbb megoldások közül kell válogatni, ami lehet drágább, de sokkal tovább bírja hosszú távon.

 

A következő szempont a nyomtatási sebesség. Ha több címkére is szükség van napi szinten, akkor a gép tempója nagymértékben meghatározza az egész munkát. Ha sokat kell várni, az a teljes folyamatot lassítani fogja. A nagyobb nyomtatási sebesség hatékonyabb munkát fog eredményezni. A harmadik tényező a költséghatékony működés, ahol nemcsak a készülék vásárlási árát kell számításba venni, hanem a teljes fenntartási költséget. A kellékanyagok ára fogja hosszú távon meghatározni, hogy mennyibe is kerül az adott címkenyomtató. Továbbá a minőség is fontos kérdés, hogy mennyi karbantartásra lesz szükség.

 

Miért jó a színes címke?

 

A színes címkenyomtatás számos előnyt tesz lehetővé a cég számára. Ehhez több címkenyomtató is elérhető, amelyekkel látványos, hatékony címkéket lehet alkotni. Ez egy teljes mértékben megtérülő befektetés, ugyanis a termék megjelenésének minőségét növeli a csomag és a rajta található elemek. Ezek közé tartozik a címke is, ami az eladás esélyét is növelheti, vásárlásösztönző hatása van. 

 

A színes címkenyomtatás ma már gyorsan megoldható, köszönhetően a hatékony gépeknek. Ez egy abszolút elérhető és megfizethető szolgáltatás, amin minden vállalkozásnak érdemes elgondolkodnia. Ha a saját termékeken található címke és/vagy a gyártás, logisztika során is rendszeresen alkalmaznak ilyen kiegészítőt, akkor mindenképpen szükség lesz egy minőségi címkenyomtatóra.

 

A korábban már említett Epson ColorWorks C831 színes tintasugaras készülék például 922 mm/sec sebességre képes, a felbontás 5760x1440 dpi is lehet. Ez egy igazi ipari teljesítményű címkenyomtató, ami minden vállalkozásban megállja a helyét.

 

Használjunk minőségi készülékeket


Webáruházunk kínálatában több hasznos kiegészítő is elérhető, amelyek segítségével a hétköznapi feladatokat még magasabb minőségben oldhatjuk meg. A színes címkenyomtatás ma már egy egészen hatékony folyamat lehet, ha a megfelelő gépet használjuk.