A legjobb helyen jársz!        hello@bs-trade.hu

    +3670/628-3005              Hívható: H-P 8.30-16.00

Blog

USB hangkártya

BsTrade
2024.05.14 08:00
USB hangkártya

Mire jó egy USB C hangkártya?

 

Ma már számtalan kütyüt, okoseszközt és kiegészítőt egyszerűen beszerezhetünk. Van, amelyik segítségével az élményt tehetjük még teljesebbé, fokozhatjuk azt, vagy éppen orvosolhatunk egy régóta elhúzódó problémát. Az USB C hangkártya mindkettő esetében maximálisan tud segíteni.

Az USB C hangkártya előnyei

 

Ott van például az SBOX külső hangkártya, aminek több funkciója is van, és USB kapcsolaton keresztül lehet a laptopra, asztali számítógépre vagy más eszközre csatlakoztatni. A jellemzői közé tartozik, hogy mikrofon és audió kimenet is található rajta, kompakt mérettel rendelkezik, a legújabb és a régebbi (Windows 7/8/8.1) operációs rendszerekkel is kompatibilis, valamint nem igényel külön telepítést és tápellátást. A térhatású hangzást teljes mértékben képes támogatni, sokkal teljesebbé teszi az élményt.

 

Ha valaki szeret elmélyedni a zenében, vagy a munkájából adódóan kifejezetten fontos a hangzás, hogy minden hang a helyén legyen (vágók, zenészek, tartalomgyártók), akkor semmiképpen sem maradhat ki egy USB C hangkártya a repertoárból. A segítségével könnyebben tudjuk szabályozni az egyes funkciókat. Több beállítási lehetőség nyílik meg előttünk. Külön lehet majd állítani a hangszórókat, fülhallgatókat vagy éppen a mikrofont, amit a hangkártyához csatlakoztatunk.

 

Mivel külső eszközről beszélünk, könnyedén lehet használni bármilyen géphez. Ha van otthon laptop, asztali számítógép is, akkor egyszerűen kihúzzuk az egyikből, majd áthelyezzük a másikba. De akár munkába is magunkkal vihetjük, vagy ha hosszabb utazásra indulunk, sokat ingázunk, a laptop táska vagy a hátizsák egyik zsebébe is elrakhatjuk. Fontos megemlíteni, hogy a külső hangkártya nemcsak akkor jelent segítségét, ha szeretnénk emelni az élményen vagy éppen szerkesztési feladatokat ellátni, hanem akkor is, ha a laptopban, az asztali számítógépben lévő beépített hangkártya elromlott, meghibásodott vagy alapból nem is volt benne. Csak egyszerűen rácsatlakoztatjuk a gépre, majd külön a mikrofont és a hangszórót vagy fülhallgatót, és máris élvezhetjük újra a hangok világát és kommunikálhatunk fennakadás nélkül.

 

Néhány kiegészítő segítségével megoldhatjuk a problémákat

 

Többféle hangkártya is elérhető a kínálatban, vásárlás előtt feltétlenül nézzük meg, hogy pontosan mire is van szükségünk. Van, amelyiken még hangerőszabályzó is található, akár több fülhallgatót, audióeszközt rácsatlakoztathatunk, valamint kiválaszthatjuk azt, hogy melyiket nem akarjuk hallani, vagy ne továbbítsa a jelét a számítógép, laptop felé.

 

Ezzel további opciókat kapunk ahhoz, pláne munka esetében, hogy még részletesebb élményt hozzunk létre. Videóvágáshoz vagy éppen zene készítéséhez elengedhetetlen egy USB C hangkártya, amit bárki, bármikor beszerezhet.

 

Költséghatékony eszköznek számít, amivel a hétköznapokat is feldobhatjuk. A home office elterjedésével sokan hallgatnak például munka közben zenét, vagy folytatják le a legtöbb meetinget online formában. A mikrofon, a hangzás megfelelő beállítása elengedhetetlen ebben az esetben.

 

Mire figyeljünk vásárlás során?


A hangkártyák több paraméterrel is rendelkeznek. Először is ott van magának az eszköznek a frekvenciája. Az átalakítók arányára is figyelni kell, az átalakítási sebesség fogja jelezni a jelszintek számát. Ezenkívül még ott van a jel/zajszint, aminek egy minőségi termék esetében meg kell haladnia a 90 dB-t. Webáruházunk kínálatában minden szükséges eszközt és kiegészítőt megtalálhatsz, a hangkártyák mellett még más kategóriák felhozatala is elérhető.